הרבה זמרים יוצרים ששואלים את עצמם מאז ומתמיד "איך אני מוצא מלחין טוב, שיידע להביע את הרגש שאני רוצה להעביר בשיר?"
אנו באולפני SPS ניתן לכם כמה דגשים על סוגי מלחינים כדי לשים לב כשאתם נותנים למלחין טוב לטפל לכם בשיר.
1. איש "הלחן הראשון שלי"
יש לכם חבר שאומר שהוא יודע להלחין ושהלחין בעבר שיר לחברה שלו או שיר משפחתי? זה הסימן שלכם לומר לו שכבר מצאתם מלחין לשיר שלכם.
מלחין טוב, צריך שיהיה לו וותק ושלפחות הלחין 500 שירים ומעלה, לא משנה כמה מפורסמים הם יותר או פחות, העיקר שכבר יש לו נסיון בלתפוס שיר ולהבין איך לגשת אליו בכפפות משי, לדעת לאן לקחת אותו מבחינה מוזיקלית ולהביא את החיבור החשוב בינו לבין הטקסט שנכתב או כמו שאד שירן אומר: "מלחין צריך להלחין הרבה מאוד שירים כמו שצינור מים שלא השתמשו בו מוציא חלודה, כך גם המלחין צריך להמשיך להלחין ולהלחין עד שכל החלודה יוצאת והיהלום מתחיל לבצבץ".
2. "איש התשבץ"
איש התשבץ זהו המלחין שיזיז לכם את המילים כמו בקוביה הונגרית. שורה שלא מתאימה ללחן שהוא בנה, עוברת למושב אחר בשיר, פזמון באורך פלא יכול בקלות להפוך לבית והכי ויש סיכוי שתמצאו אם תסתכלו טוב, מילים חדשות שלא היו לפני שהגיעו למלחין. יש מצב שאחרי שהלחן יסתיים, המילים יספרו סיפור שונה לגמרי. אם אתם רוצים הרפתקאות בשיר, איש התשבץ הוא האיש שלכם.
3. תביא לי בבקשה "שיר נטול מילים"
יש מלחינים שמתקשים להלחין על מילים קיימות. הם רגילים קודם כל להלחין ואז שילבישו על הלחן מילים. לא שזה רע, אבל מה קורה אם מילים שכבר נכתבו? הרי להכניס אותם בכח לא ילך ובדרך כלל לחן צריך לתפור כמו חליפה... מלחינים אלו נחושים להכניס את המילים בכוח לעבר הלחן המוכן, עד שלפעמים מרגישים שהמילה בקצה השורה נמחצת עד שיוצא לה המיץ. אם אתם אוהבים שירים כאלו, זה המלחין עבורכם.
4. המלחין ש"יודע"
"אני יודע בדיוק מה מתאים לך" אלו מילותיו הראשונות של המלחין ש"יודע". לא משנה אם הרוח שכתבת את השיר היה ביוונית, השיר שלך בקלות יהפוך לשיר רוק חסר מעצורים. אם חשבת שהשיר שלך יהיה פופ ישראלי, חשוב שוב - כי השיר שלך יוכל להיות בקלות שיר ים תיכוני. מלחין שכזה, יש לו נסיון להלחין בסגנון מסויים ולכם הוא מורגל להפוך כל סגנון שהוא לסגנון שהוא רגיל לשמוע, לכן חשוב שתוודאו מה הסגנון שאותו "מלחין שיודע" אוהב.
5. מלחין ה"סרגל"
זהו מלחין שילחין עבורכם את השיר בצורה הטובה ביותר, רק אם מספר ההברות בכל שורה זהה ויש 4 שורות בכל בית. יש לו ספר חוקים ורק שהכל עומד בדרישות התקן, הוא ניגש להלחנה.
הוא עובד בשיטת "אהוד מנור" וכל מילה שיש לה הברה אחת יותר, יורדת מהשיר ללא כפתור הצלה.
השיר שלכם אמנם יישמע כאילו נוצר במלחמת ההתשה, אבל יש לו תחושה של "שמענו את השיר הזה", דבר שיגרום לכם להתחבר אליו.
6. מלחין ה"קאמרי"
זהו מלחין שכל טקסט שיקבל, עצוב או שמח או קצבי - יהפך ליצירת אופרה קלאסית מלאת יגון ודרמה, ברקע תדמיינו אולם תיאטרון ענק, קהל יוקרתי שלובש כפפות בצבע בורדו ובא להצגה של 3 שעות מופע ללא הפסקות. תנסו לא להירדם בזמן שאתם שומעים את הלחן החדש שלכם, קרוב לוודאי שלא יהיה קשר בין המילים ללחן הזה. אם זה מה שאתם מחפשים, המלחין הזה נבחר עבורכם.
7. מלחין ה"סטטיק"
אם יש לכם טקסט משוגע, ארוך ומפוזר - זה המלחין שאתם מחפשים.
מלחין ה"סטטיק" יקח את הטקסט וישבור אותו מוזיקלית ל5-6 קטעים מוזיקליים שונים אחד מהשני, יפתיע בכל קטע ויתן תחושה שבשיר אחד קיימים 5 שירים שונים בסגנונות שונים. סגנון הלחנה זה מתאים לזמרים שרוצים לטרוף את החיים ורוצים להביא את יכולותיהם עד לקצה גבול היכולת.
8. המלחין ה"קיטצ'י"
זה המלחין שכל שיר שינחת אצלו ביד, יהפוך לשיר קליט שתזכרו מיד לאחר הפעם הראשונה. הוא יקח את הטקסט שלכם, ימצא את הנקודות החשובות במילים ויגרום למילים להתגלגל על הלשון כמו מרגרינה. הבית יהיה מעניין ויוביל לפזמון קליט שמתזמזם לו. לאחר ששמעתם שיר שכזה, תמיד תגידו "איזה שיר טוב"
אם שירים קיטצ'ים זה הסטייל שלכם, בחרתם באיש הנכון.
עכשיו שאתם יודעים ומכירים את כל סוגי המלחינים שיכולים להעשיר את המילים שכתבתם, רוצים שנלחין לכם?
השאירו לנו פניה באתר או הודעת וואצאפ מהירה ונשוב אליכם בהקדם להפקת הלחן המיוחד עבורכם.
Comments