top of page

קריוקי או פלייבק ?



כל חובבי השירה פותחים יוטיוב ומקישים "קריוקי" ומיד מוצאים גרסאות שונות ומשונות של השירים שהם אהבו, אך לפתע האנרגיה שהייתה כשהזמר המקורי שר - נעלמה.

מה קרה ? פתאום לא כיף לשיר לבד עם גרסת הקריוקי שמצאתם ?

אנו נסביר לכם מה קרה.

מאז ומתמיד, טכנאים ואנשי סאונד ניסו להעלים את הזמר ששר בשיר ע"י הנמכת תדרים או היפוך פאזה (בטוח שלא הבנתם, אבל לא נורא.. תיכף תבינו) מה שגרם לשיר המקורי, מלהיות נעים לאוזן, נהפך לצורם, מציק וחסר כל טעם וצבע. אם תשוו בין קריוקי של שיר לבין השיר המקורי, תשימו לב איך שמשהו לא נשמע שם טוב בגרסת הקריוקי.

אז מה עושים ?

אסביר לכם מה זה פלייבק ואז תדעו :-)

פלייבק זו שיטת הפקה שונה למוזיקה, קצת דומה לעבודת האולפן שנעשתה בשיר המקורי, אך עם פחות השקעה וכמובן ללא נגנים חיים. מה זה אומר ?

זה אומר שיושב לו אי שם מוזיקאי באולפן, שומע כל תפקיד שקיים בשיר המקורי ופשוט מנגן אותו מחדש עם כלי נגינה וירטואליים (דגימות) החל מתופים, בס, גיטרות, קלידים, תכנותים, כינורות ועוד.

בעצם מה שיוצא בסוף, זה פלייבק מחודש של אותו שיר כשכל התדרים נמצאים בו (הסאונד הנעים). כמובן שבמהלך בניית פלייבק ניתן לבחור סולם אחר שאולי נוח לכם יותר מהסולם המקורי. עוד משהו שניתן לעשות זה מחרוזות (שילוב של כמה שירים ביחד) שבדרך כלל מתאים להופעות לזמרים.

ההבדל הגדול הוא שהפלייבק החדש, ישמע הרבה יותר טוב מגרסת קריוקי שהשחיטו לה את הסאונד על מנת להוציא את הזמר מתוכה (ולעתים נשארו חלקי שירה).

אז מה אתם מעדיפים ? קריוקי או פלייבק ?

אולי יעניין אותך גם: הרכב לקבלת פנים - הבחירה המנצחת לאירוע שלך!

163 צפיות0 תגובות
bottom of page